RedEye

Presidential campaign song quiz

Choose whether each song is on (A) Barack Obama’s campaign Spotify playist, (B) Mitt Romney’s campaign Spotify playlist or (C) Neither.

1. “I Am a Man of Constant Sorrow,” The Soggy Bottom Boys
2. “I Won’t Back Down,” Tom Petty
3. “Even Better Than the Real Thing,” U2
4. “Mr. Blue Sky,” Electric Light Orchestra
5. “Read My Mind,” The Killers
6. “We Used To Wait,” Arcade Fire
7. “I Got You (I Feel Good),” James Brown
8. “I Got You,” Wilco
9. “Crying,” Roy Orbison
10. “Ring of Fire,” Johnny Cash
-
11. Match the presidential candidate with his campaign theme song.
a. John F. Kennedy
b. George McGovern
c. Gerald Ford
d. Ronald Reagan
e. Walter Mondale
f. George H. W. Bush
g. Michael Dukakis
h. Al Gore
i. John Kerry
j. George W. Bush
.
I. “America”
II. “Bridge Over Troubled Water”
III. “California Here We Come”
IV. “Gonna Fly Now”
V. “High Hopes”
VI. “I’m Feeling Good about America”
VII. “Let the Day Begin”
VIII. “No Surrender”
IX. “This Land Is Your Land”
X. “We the People”
-
12. Which presidential candidate inspired these lyrics: “Tell us any lie you want to/In any kind of mixture/But we  pray you/God we pray you/Don’t show us his picture”?
a. Millard Fillmore
b. Abraham Lincoln
c. Grover Cleveland
d. William Howard Taft
-
13. Which one of the following candidates did not use a Bachman-Turner Overdrive song on the stump?
a. Al Gore
b. Hillary Clinton
c. Michelle Bachman
d. Mitt Romney
-
14. Which song was played during George W. Bush’s 2000 campaign to emphasize his moderateness?
a. “Centerfield,” John Fogerty
b. “Everyday People,” Sly and the Family Stone
c. “Middle of the Road,” The Pretenders
d. “Stuck in the Middle with You,” Stealers Wheel
-
15. Which one of the following was not a campaign song set to the tune of “Hello, Dolly”?
a. “Hello, Lyndon”
b. “Hello, Hubert”
c. “Hello, Nixon”
-
16. Match the candidate with the artist who protested the use of his/her music:
a. Michelle Bachman
b. George W. Bush
c. Newt Gingrich
d. Mike Huckabee
e. John McCain
f. Sarah Palin
g. Mitt Romney
.
I. Jackson Browne (“Runnin’ on Empty”)
II. Heart (“Barracuda”)
III. K’naan (“Wavin’ Flag”)
IV. Tom Petty (“American Girl”)
V. Tom Petty (“I Won’t Back Down”)
VI. Tom Scholz of Boston (“More Than a Feeling”)
VII. Survivor (“Eye of the Tiger”)
-
17. Which 2008 presidential candidate adopted a campaign song by the Clash?
a. Hillary Clinton
b. John Edwards
c. Newt Gingrich
d. Rudy Giuliani
-
18. Which one of the following is not a song on Oscar Brand’s album “Presidential Campaign Songs: 1789-1996”?
a. “Huzzah for Madison, Huzzah” (James Madison)
b. “Jimmy Polk of Tennessee” (James K. Polk)
c. “Rumadum Dum” (Zachary Taylor)
d. “Buchanan Our Man in D.C.” (James Buchanan)
-
19. Which candidate used Sister Sledge’s “We Are Family” as his campaign theme song?
a. Jimmy Carter
b. Howard Dean
c. Joe Lieberman
d. Mike Huckabee
-
20. Which did both George W. Bush and Barack Obama use as a campaign song?
a. “What a Wonderful World,” Louis Armstrong
b. “Only in America,” Brooks & Dunn
c. “Right Now,” Van Halen
d. “Let’s Go,” The Cars

ANSWERS
1. b
2. c
3. a
4. a
5. b
6. a
7. c
8. a
9. b
10. b
11. a. V; b. II; c. VI; d. III; e. IV; f. IX; g. I; h. VII; i. VIII; j. X
12. b
13. c. Gore and Romney both used “You Ain’t Seen Nothing Yet,” Clinton used “Takin’ Care of Business,” but Bachman apparently never synced up with her namesake band of the ‘70s.
14. a
15. b
16. a. IV; b. V; c. VII; d. VI; e. I; f. II; g. III
17. d. Giuliani used “Rudie Can’t Fail.”
18. d.
19. c
20. b

Copyright © 2015, RedEye
Related Content
  • Presidential candidates find new ways to sell message through music

    Presidential candidates find new ways to sell message through music

    The musical battle between Barack Obama and Mitt Romney heated up recently as Stevie Wonder released a funky new pro-Obama song called “Keep Moving Forward,” while Meat Loaf celebrated his support of Romney by belting a goofy “America the Beautiful” practically into his face, thus demonstrating...

  • Chicago sues red light camera firm for $300 million

    Chicago sues red light camera firm for $300 million

    Mayor Rahm Emanuel's administration has sued Chicago's former red light camera operator, Redflex Traffic Systems, for more than $300 million on grounds the entire program was built on a $2 million bribery scheme at City Hall that has already led to federal corruption convictions.

  • Marrow's 'The Gold Standard' raises the Chicago rock bar

    Marrow's 'The Gold Standard' raises the Chicago rock bar

    The four musicians in Marrow know quite a bit about bringing diverse influences to the table. After all, three of them, singer-guitarist Liam Kazar, singer-keyboardist Macie Stewart and bassist Lane Beckstrom were in Kids These Days, a now-defunct septet that combined jazz, funk, rap and rock in...

  • The Kids These Days family tree

    The Kids These Days family tree

    From its 2009 beginnings to its 2013 demise, Chicago's Kids These Days seemed like one of the most promising acts the city had seen in years. While the band split up at the height of its hype, its members have since gone on to do bigger and better things—seriously impressive considering the hip-hop/rock/jazz...

  • Solid 'Gold': How ex-Kids These Days members came back stronger as Marrow

    Solid 'Gold': How ex-Kids These Days members came back stronger as Marrow

    After the dissolution of Kids These Days, the much-buzzed about Chicago fusion-jazz-rock-rap septet that split in spring 2013 just a few months after releasing its only album, “Traphouse Rock,” some of its members spent what seems like all of 20 minutes bandless. "We were driving back from the...

  • Mr Twin Sister's 'In the House of Yes' is one of last year's hidden treasures

    Mr Twin Sister's 'In the House of Yes' is one of last year's hidden treasures

    Welcome to RedEye's "Song of the Day," an ongoing feature where music reporter Josh Terry or another RedEye staff member highlights something they're listening to. Some days the track will be new, and some days it will be old. No matter what, each offering is something you should check out. Check...

  • GrubHub's weekend customer-support issues made people hangry

    GrubHub's weekend customer-support issues made people hangry

    Technical difficulties at GrubHub and Seamless over the weekend drove hordes of hangry would-be customers to air their grievances on social media. The food ordering and delivery sites, which merged in 2013 and use GrubHub’s back-end technology, errantly accepted payments on Saturday evening without...

  • One dead in Heart of Chicago after being shot by police

    One dead in Heart of Chicago after being shot by police

    A 29-year-old man died after being shot by police on the Lower West Side early Saturday, police said.

Comments
Loading
79°